Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1676W

Maak je eigen website; WordPress voor beginners

Maak je eigen website; WordPress voor beginners
Cursuscode: MEM1676W

WordPress is het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke content managementsysteem voor het maken van websites. Met WordPress bouw je gratis, snel en efficiënt een fraaie website. WordPress wordt voor veel verschillende websites gebruikt. Van een persoonlijke blog tot een corporate website of webshop.
Deze cursus neemt je stap voor stap mee naar de realisatie van jouw website. Enige beheersing van een computer zoals tekstverwerking en fotobewerking is aanbevolen, maar ervaring in het maken van websites en verregaande kennis van HTML en programmeren is zéér zeker niet nodig. Na een korte introductie op het gebied van internet en websites beginnen we meteen met de online-installatie van WordPress, en zo met de eerste stap naar je eigen website. In de vijf lessen gaan we van installatie tot fijne afstemming. We werken meteen online en behandelen alle noodzakelijke en basisonderdelen van een complete WordPress website. Alle benodigde programma's, zowel voor de bouw van de website als voor het maken van de content, zijn gratis beschikbaar. 
U gebruikt bij de cursus uw eigen laptop (Windows of Apple) met Windows 7, OS9  of hoger. Op de laptop dient een moderne browser te zijn geïnstalleerd. Denk hierbij aan de laatste versies van Mozilla Firefox of Google Chrome. Ook Safari en Internet Explorer kunnen gebruikt worden. De laptop dient over WiFi te beschikken t.b.v. de internetverbinding.

Dinsdag 2 maart 2021
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M.M. (Martha) Pelkman

Mee te brengen door de cursist: eigen laptop.


Deze cursus wordt online gegeven zolang i.v.m. de corona-crisis les geven op locatie nog niet verantwoord is. Voor de online les word je door de docent per mail uitgenodigd met daarin een link naar de beveiligde online lesomgeving. Je kunt de online les zowel op PC, laptop, tablet als smartphone volgen.

20:00 - 22:00
Locatie: online (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
M.M. (Martha) Pelkman
M.M. (Martha) Pelkman
Martha Pelkman is zelfstandig ondernemer en maakt al sinds 2014 websites in WordPress. Haar achtergrond als docent Nederlands geeft haar net dat beetje extra, waardoor zij ook veel kan vertellen over de vindbaarheid van je website door middel van teksten. Dit neemt zij dan ook graag mee in de cursus, waardoor de cursus meer is dan het leren van WordPress alleen.