Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Onze taalcursussen zijn al jarenlang populair. Met betaalbare taalcursussen die gegeven worden door professionele docenten, leren wij jou op een gezellige en vakkundige manier alles over taal.

De Volksuniversiteit werkt met kleine groepen. Een groep van 6 cursisten is meestal voldoende om een cursus te laten plaatsvinden. Door te werken met kleine groepen met een maximum van 12 cursisten per taalcursus, is de interactie tussen docent en cursist groter. Dat vinden we belangrijk, want een taal leren bij de Volksuniversiteit doe je voor je plezier.

Of het nu gaat om een opfriscursus, praktische conversatie lessen of een taalcursus voor gevorderden, een taal leren kan op elk niveau en er is altijd een taalcursus die past bij jouw interesse of ambitie.

Vergroot met een taalcursus jouw vaardigheden
Taal is meer dan een verzameling regeltjes en woordjes. Studies hebben aangetoond dat taal en cultuur nauw verwant zijn, dus als je een nieuwe taal leert, leer je automatisch meer over een andere cultuur. Onze docenten geven leuke, gevarieerde lessen waar je naast de taal ook wat leert over de cultuur, het eten of bijzonderheden van het land.

Als je een taal beheerst, is dat handig voor op vakantie, maar geeft je ook als starter op de arbeidsmarkt een voorsprong. Wil je jouw carrière een nieuwe impuls wilt geven? Versterk dan met het leren van een extra taal jouw vaardigheden.

Naast grammatica is er veel aandacht voor spreekvaardigheid. Vanaf de eerste les spreek je al een aantal woorden in een vreemde taal. Een geweldige ervaring!

 

Kies uit ruim 40 cursussen en 7 verschillende talen
Het is belangrijk om een taal te kiezen die aansluit bij jouw verwachtingen en jouw kennis van de taal.

Wij raden je aan een gratis online taaltest te doen voordat je je aanmeldt voor een van onze taalcursussen.
Klik hier voor meer informatie om jouw taalniveau gratis te testen.

Kom naar het gratis talenspreekuur!
Laat je uitgebreid informeren welke cursus past bij jouw wensen en jouw taal niveau. Onze docenten zitten klaar om je te helpen en geven uitleg over de mogelijkheden.

Het volgende talenspreekuur wordt gehouden op maandag avond 6 september.


We werken met een tijdslot om je, zonder wachttijd, de gelegenheid te geven met de docent te converseren om zo jouw taalniveau te bepalen. Ook zal de docent jouw vragen beantwoorden.

Aanmelden kan binnenkort.

Hou hiervoor de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg actuele informatie in je digitale brievenbus.  

Meer informatie nodig? 
Heb je vragen over een taalcursus of over het talenspreekuur, aarzel niet om contact op te nemen en een mail te sturen naar info@vuhetgroenehart.nl we zullen jouw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Geïnspireerd en klaar om een taal te leren? Schrijf je nu in voor een van de 40 taalcursussen en voor het cursusaanbod in talen, want voor een goede en betaalbare taalcursus moet je bij Volksuniversiteit Het Groene Hart zijn!

De cursussen Nederlands voor anderstaligen zijn ideaal voor anderstaligen die zich graag beter willen uitdrukken in het Nederlands. We bieden Nederlands voor anderstaligen aan op verschillende niveaus.

Lees meer

Door een cursus Engels te volgen leer je de Engelse taal beheersen. Met behulp van de Engelse taal kun je met vele mensen over de gehele wereld communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties maar ook voor zakelijke doeleinden en studies. Ook bieden wij Cambridge Engels aan! Deze kun je indien gewenst afsluiten met een officieel erkend diploma.

Lees meer

Naar Duitsland gaan veel Nederlands op vakantie en het is tevens de meest belangrijke handelspartner van Nederland. Wil je een beginnerscursus Duits volgen of graag beter Duits leren spreken en schrijven? Wij bieden Duits op diverse niveaus aan.

Lees meer

Frankrijk als vakantieland trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen. Volg daarom een cursus Frans en maak je deze prachtige taal eigen!

Lees meer

Spaans is op het Chinees na de meest gesproken taal ter wereld. We bieden cursussen Spaans aan op verschillende niveaus.

Lees meer

Veel Nederlanders kiezen Italië als vakantieland. Wil je je goed verstaanbaar kunnen maken, volg dan een cursus Italiaans bij Volksuniversiteit Het Groene Hart. We bieden cursussen aan op 6 niveaus!

Lees meer

Heb je vrienden of familie in Noorwegen wonen? Of ga je er op vakantie om te genieten van de bergen, fjorden en de uitgestrekte natuur? Volg dan een cursus Noors en maak je de Noorse taal eigen.

Lees meer

Naar aantal sprekers (319 milj.) staat het Arabisch op plaats 5 op de wereldranglijst. Het is de officiële taal in 25 (islamitische) landen. Het Arabisch schrift verschilt sterk van het onze, maar is gelukkig niet zo moeilijk als het eruit ziet. Het Arabisch telt verrassend weinig klinkers - veelal niet geschreven! - en bijzonder veel medeklinkers. Woord- en zinsbouw van deze Semitische taal verschillen sterk van wat wij in de westerse talen gewend zijn. In de op praktische communicatie gerichte cursus leert u spreken en verstaan, lezen en schrijven in Modern Standaard Arabisch. Deze taalvariant wordt in de gehele Arabische wereld gebezigd voor het geschreven woord en voor conversatie op niveau.

Lees meer